Ondanks de economische groei dreigen sommige bedrijven toch opnieuw in de problemen te komen. Groei vraagt namelijk enerzijds om investeringen, terwijl anderzijds de debiteurenpost vaak enorm toeneemt. Dit kan een grote impact hebben op de liquiditeit van uw onderneming en dat levert, ondanks een gezonde groei, betalingsproblemen op. Herkent u deze situatie, neem dan vrijblijvend contact op met ons kantoor. Wij kunnen u namelijk niet alleen ondersteunen met een optimaal debiteurenbeheer, incassotraject en zo nodig juridische bijstand. Maar bij business-to-business vorderingen kunnen wij u ook begeleiden bij andere oplossingen om uw liquiditeitspositie permanent te verruimen. In een persoonlijk gesprek lichten wij deze mogelijkheden graag toe. U kunt desgewenst contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

Donderdagochtend 8 maart jl. organiseerde de Sallandse Dialoog een ontbijtsessie voor HR/P&O functionarissen. De sessie werd gehouden bij Konnected en Rens Jansen van ons kantoor was één van de sprekers. Hij zette uiteen hoe bedrijven loonbeslagen eenvoudiger kunnen verwerken, schulden van werknemers kunnen constateren en preventief met hun medewerkers kunnen communiceren. 

Sinds dit jaar is het eenvoudiger om de btw op oninbare vorderingen terug te vragen. De btw is in ieder geval terug te vragen één jaar nadat de factuur opeisbaar is geworden als de factuur op dat moment nog niet is betaald. Een apart schriftelijk verzoek om teruggaaf is niet meer nodig. Heeft u vorderingen met een uiterste betaaldatum vóór 1 januari 2017, en heeft uw klant deze nog steeds niet betaald, dan worden de vorderingen op 1 januari 2018 aangemerkt als oninbaar. De btw over deze oninbare vorderingen moet u terugvragen in uw eerste btw-aangifte van 2018.

Het Budget Adviesbureau Deventer (BAD) biedt hulp bij schulden en financiële problemen. Behalve schuldhulpverlening en budgetbegeleiding biedt het BAD ook voorlichting over het besteden van inkomsten. Inwoners van Deventer, Olst-Wijhe en Zutphen kunnen bij de Kredietbank Salland (onderdeel van het BAD) terecht voor een sociale lening. Echter blijkt het schuldhulpverleningstraject vaak een langdurig proces, vaak omdat juist de schuldeisers niet meewerken. Wat is de oplossing?

Een opdrachtgever van BJK, een zorgverzekeraar, streeft naar zorg die toegankelijk en betaalbaar is met korte lijnen naar de zorgverleners. Net als andere zorgverzekeraars heeft de verzekeraar te maken met verzekerden die hun premie niet kunnen of willen betalen. Om te voorkomen dat verzekerden in een zogenaamde wanbetalerspool terecht komen, is aan BJK gevraagd om hen te ondersteunen via een unieke aanpak.

Laatste publicaties en belangrijkste onderwerpen