• Schulden oplossen
  • Dossierinzage
  • Een regeling treffen
  • Schuld betalen
  • Contact

Heeft u schulden?
Samen lossen we het op.

 


U heeft een dagvaarding van BJK Gerechtsdeurwaarders en incassospecialisten ontvangen. Dit houdt in dat u wordt opgeroepen om voor een rechter te verschijnen.


Op de eerste pagina van de dagvaarding staat waar en wanneer de terechtzitting zal plaats vinden. Daarna staat er waarom de schuldeiser vindt dat u nog iets moet betalen en welke veroordeling de schuldeiser aan de rechter vraagt. 

Als u een dagvaarding heeft ontvangen, heeft u drie opties: 

Optie 1: U bent het eens met de schuld. 

Probeer dan om de hele schuld uiterlijk 2 werkdagen vóór de zitting aan ons te betalen. Nadat u heeft betaald moet u ons betaalbewijs sturen zodat wij de dagvaarding op tijd kunnen intrekken. U kunt daarmee hele hogen kosten voorkomen.

Optie 2:  U vindt dat de schuld terecht is maar u kunt niet in één keer betalen. 

U hoeft dan niet naar de terechtzitting te gaan. De zitting gaat dan door en u wordt veroordeeld voor wat er geëist is en de kosten. U kunt wel contact opnemen met ons kantoor om te bespreken of er na de uitspraak een betalingsregeling mogelijk is.

Optie 3:  U bent het niet eens met de schuld. 

Dan moet u dit vóór de zitting in een brief aan de rechtbank laten weten. Ook kunt u naar de rechtszaak toe gaan en om daar aan te geven waarom u het niet eens bent met de schuld. 

De kosten van een procedure zijn erg hoog, probeer die dus altijd te voorkomen.

Onderaan het exploot staan de wettelijke kosten van het exploot en de handtekening van de deurwaarder. 

Als u moet betalen kunt u op de website www.deurwaarders.com via iDeal een betaling doen. Als er op het exploot ook een gebruikersnaam en wachtwoord staat kunt u ook inloggen om uw dossier in te zien.

Als u niet zeker weet wat u moet doen of als u vragen heeft, bel dan even met ons kantoor. Het telefoonnummer van de behandelaar staat op de 1e bladzijde van het exploot.


 

 

Laatste publicaties en belangrijkste onderwerpen