Deze website maakt gebruik van cookies.

We gebruiken alleen cookies om anonieme statistieken bij te houden, Lees meer

Oké, geen probleem.


Executie van een vonnis

Nadat wij voor u de procedure hebben gevoerd dient het vonnis door een deurwaarder aan de veroordeelde partij te worden betekend. Deze betekening vindt meestal plaats in combinatie met het bevel aan de veroordeelde om aan de inhoud van het vonnis te voldoen. 

Voldoet de veroordeelde niet aan het vonnis dan kunnen wij beslag leggen op bijvoorbeeld het loon of de uitkering van een schuldenaar. Dit heet derdenbeslag: het beslag wordt gelegd via de werkgever of de uitkeringsinstantie, die zelf verder niets met de schuld te maken heeft. Bij een derdenbeslag is de werkgever of uitkeringsinstantie verplicht om het inkomensdeel dat boven de beslagvrije voet valt, in te houden op loon of uitkering en af te dragen aan de gerechtsdeurwaarder. In beginsel bedraagt de beslagvrije voet 90% van de voor de schuldenaar toepasselijke bijstandsnorm (dus NIET 90% van het inkomen!). Ook vakantiegeld en eventuele extra uitkeringen vallen volledig onder het derdenbeslag. Er zijn veel factoren die van invloed kunnen zijn op de hoogte van de beslagvrije voet. Voor een exacte berekening neemt u contact op met BJK gerechtsdeurwaarders & incassospecialisten. Wijzigingen vinden doorgaans plaats per 1 januari en 1 juli.

 

Bij een huurachterstand kan een uitspraak van de rechter uiteindelijk leiden tot ontruiming van het gehuurde. Indien gewenst stellen wij echter alles in het werk om ontruiming te voorkomen.

 

 

Online opdracht