Opdrachtgevers vormen voor ons het middelpunt.

 

Conflict wordt procedure

Soms komt een conflict toch tot een procedure. Bijvoorbeeld een arbeidsconflict, huurconflict of conflict over onbetaalde schulden. Bij een dergelijke procedure kunnen wij de werkgever, verhuurder en/of schuldeiser deskundig adviseren. De gerechtsdeurwaarder is als enige betrokken bij de feitelijke uitvoering van de verschillende juridische stappen. Wij brengen het exploot uit waarmee de gedaagde voor de rechtbank wordt geroepen, voeren de gerechtelijke procedure en met toestemming van de rechtbank leggen wij beslag, op roerende of onroerende zaken of op een bankrekening

Conservatoir beslag

Met een conservatoir beslag wordt voorkomen dat er na de procedure geen middelen meer zijn om de schulden te betalen. Zo'n beslag kan erg ingewikkeld zijn. Het is namelijk niet altijd even duidelijk hoe de eigendomsverhoudingen liggen, denk maar aan lease of huur. De gerechtsdeurwaarders van Van den Bos, Jansen & Kersten zorgen indien nodig voor een conservatoir beslag. Wij kunnen het meeste voor u betekenen als u ons al in een eerder incassostadium inschakelt.

Derdenbeslag en beslagvrije voet

Onder bepaalde voorwaarden kunnen wij beslag leggen op loon of uitkering van een schuldenaar. Dit heet derdenbeslag: het beslag wordt gelegd via de werkgever of de uitkeringsinstantie, die zelf verder niets met de schuld te maken heeft. Bij een derdenbeslag is de werkgever of uitkeringsinstantie verplicht om het inkomensdeel dat boven de beslagvrije voet valt, in te houden op loon of uitkering en af te dragen aan de gerechtsdeurwaarder. In beginsel bedraagt de beslagvrije voet 90% van de voor de schuldenaar toepasselijke bijstandsnorm (dus NIET 90% van het inkomen!). Ook vakantiegeld en eventuele extra uitkeringen vallen volledig onder het derdenbeslag. Er zijn veel factoren die van invloed kunnen zijn op de hoogte van de beslagvrije voet. Voor een exacte berekening neemt u contact op met Van den Bos, Jansen & Kersten. Wijzigingen vinden doorgaans plaats per 1 januari en 1 juli.

Afwikkeling

Na het vonnis zorgen wij ervoor dat het vonnis wordt betekend aan de veroordeelde partij. Deze is verplicht aan het vonnis te voldoen. Doet hij dat niet, dan kunnen wij executoriaal beslag leggen op zijn bezittingen. Bij huurachterstand kan dat uiteindelijk leiden tot ontruiming. Indien gewenst stellen wij echter alles in het werk om ontruiming te voorkomen.

 

 

Snel en veilig zaken doen vraagt om maatwerk. Ga hier naar uw persoonlijke online dossier.

 

Laatste publicaties en belangrijkste onderwerpen