Heeft u schulden?
Samen lossen we het op.

 

Vonnis:

Er is aan u een vonnis uitgereikt.

In de papieren die u heeft gekregen staat wat u moet doen.

Meestal moet u een bedrag betalen. Als u niet in een keer kunt betalen, mag u vaak een regeling treffen. Klik hier om een voorstel voor een regeling te doen.

Nadat wij het voorstel hebben ontvangen zullen wij dit overleggen met de schuldeiser en u krijgt bericht of de regeling akkoord is.

Wil u meer informatie of wil u de teksten in een andere taal? Kijk dan op deze pagina onder het kopje bijsluiters: https://www.kbvg.nl/wetten-en-regels/regels-en-verordeningen/ambtshandelingen 

 

Staat in het exploot dat u de woning moet ontruimen?

Wij hebben opdracht gekregen om uw woning te ontruimen. In het stuk dat de gerechtsdeurwaarder u heeft uitgereikt is aangegeven op welke datum deze ontruiming plaats vindt.

Bij een woningontruiming is het de bedoeling dat de woning weer ter beschikking van de eigenaar van de woning komt. Dat houdt in dat u en uw eigendommen uit de woning moeten worden verwijderd.

De gerechtsdeurwaarder voert uw inboedel af uit de woning waarna zijn taak voltooid is. U bent zelf verantwoordelijk voor het van de straat halen van uw inboedel. Het mag duidelijk zijn dat als uw inboedel op straat staat, er een grote kans bestaat op schade en/of diefstal van uw spullen.

Als u zelf uw inboedel niet van de straat verwijdert, zal mogelijk de gemeente uw inboedel afvoeren, maar het komt ook voor dat de schuldeiser (al dan niet op aandringen van de gemeente) dit doet. Het beleid op dit punt verschilt sterk per gemeente.

Het is dus verstandig om zelf voor ontruiming zorg te dragen en dat te doen voor de datum waarop de gerechtsdeurwaarder heeft aangekondigd tot ontruiming te zullen overgaan. De sleutels van de woning moet u aan de gerechtsdeurwaarder afgeven.

Misschien kunt u de ontruiming voorkomen door de openstaande schuld te betalen. Het hangt er echter vanaf of uw schuldeiser bereid is om u in de woning te laten wonen.

De gerechtsdeurwaarder kan u vertellen of de schuldeiser bereid is om tegen betaling van de vordering af te zien van de ontruiming. Neem dus op tijd contact op met de gerechtsdeurwaarder.

Wacht niet met actie tot vlak voor de aangezegde ontruimingsdatum! De kans dat u kunt blijven wordt daar niet groter door en bovendien kan de vordering oplopen met de kosten van de ontruiming.

U kunt contact met ons opnemen om uitleg te vragen over uw rechten en verplichtingen.

uitleg in andere talen:

Aanzegging ontruiming Nederlands 
Aanzegging ontruiming Engels 
Aanzegging ontruiming Duits 
Aanzegging ontruiming Frans 
Aanzegging ontruiming Turks 
Aanzegging ontruiming Arabisch

 

Laatste publicaties en belangrijkste onderwerpen